Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Op donderdag hield het college van BenW onder leiding van burgemeester Aptroot een persconferentie over de bestuurlijke toekomst van Wassenaar.

De gemeente Wassenaar heeft besloten een raadpleging van de bevolking te laten houden, waarin iedere Wassenaarder zich kan uitspreken over zijn of haar visie over de bestuurlijke toekomst van Wassenaar. In de vraagstelling zullen ook de mogelijke voor en tegens van zelfstandigheid, dan wel van een fusie aan de orde komen.

Prof André Krouwel en Willem Blanken , de samenstellers van het welbekende Kieskompas, hebben opdracht van BenW gekregen om door middel van een Wassenaar kompas deze procedure op zich te nemen.

Het Wassenaar kompas, zal in februari 2018 aan de Wassenaarse bevolking worden gepresenteerd. waarna de resultaten in april 2018 aan de nieuw verkozen gemeenteraad zullen worden voorgelegd.

Trébol was aanwezig bij de persconferentie en maakte het navolgende filmverslag.

Reportages archief

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren