Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

In de stromende regen in een ijzige striemende wind werden maandag 27 februari de 6 gevallen "Fusilliers Marin ", die in de nacht van 27 op 28 februari 1944 landden en omkwamen bij de Wassenaarse Slag ten behoeve van onze vrijheid, herdacht.
Burgemeester Charlie Aptroot sprak de veteranen en alle aanwezigen toe. Ceremoniemeester Rob Mes deed verslag van de gebeurtenissen in de nacht van 27 op 28 februari 1944 en herdacht de gevallenen met het noemen van hun namen, geboortedata en datum van overlijden.
Vele Franse en Nederlandse veteranen stonden in hun druipend natte colberts in de houding , terwijl sommigen de dragers van het vaandel moesten vasthouden, zodat deze niet met vaandel en al zouden wegwaaien in de westerstorm.
Bovendien werden 6 Nederlandse militairen onderscheiden door de Franse kolonel Nogrette voor hun verdiensten in Mali en andere gezamenlijke Frans/Nederlandse operaties over zee.

Reportages archief

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren